8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneAlle Deurnese deelnemers nog volop in de race in The Tribute op...

Alle Deurnese deelnemers nog volop in de race in The Tribute op SBS6

The Brothers Of Blues en Tribute To Toto zijn zaterdagavond in The Tribute: Battle Of The Bands allebei in de top van de ranking geëndigd. Daardoor zijn de deels Deurnese bands door naar de vijfde aflevering van het SBS6-programma, zaterdag 3 februari om 20.00 uur.

De Deurnese zanger Joost Manders maakt onderdeel uit van The Brothers Of Blues. In Tribute To Toto spelen Deurnenaren Twan Dirks, Vera Keijsers en Jeroen Teunissen.

Nieuwkomer
De Blues Brothers-tributeband was in de eerste drie afleveringen nog niet te zien. In de vierde aflevering kwam de band met zanger Joost Manders als nieuwkomer in de bandcompetitie. Met het nummer Everybody Needs Somebody kregen The Brothers Of Blues de sfeer er meteen in; het publiek ging staan en klapte volop mee. Dat het publiek enthousiast was, bleek ook uit het rapportcijfer dat de muziekliefhebbers op de tribune gaven: een 8,2.

Ook de vakjury gaf hoge cijfers. Angela Groothuizen en Spike gaven de band een 8 en Cesar Zuiderwijk zat daar met een 9 zelfs nog iets boven. Daarmee kwam het puntentotaal op 33,2. “Joost, hartstikke gaaf om te zien dat jij op het podium een soort loopse kievit wordt, die op zijn 60ste nog even de flikflak eruit tovert”, aldus Spike na het optreden tegen Joost Manders.

‘Ik vind jullie geweldig’
Nadat The Brothers Of Blues de vierde aflevering hadden afgetrapt, was het meteen de beurt aan de andere deels Deurnese band. Tribute To Toto behaalde met het nummer Rosanna een puntentotaal van 32,5.

Van het aanwezige publiek in de studio kreeg de Toto-tributeband een 7,5. De vakjury was nog een stuk enthousiaster met het geven van cijfers. Zo gaf Spike een 8 en van Cesar Zuiderwijk en Angela Groothuizen kreeg de band zelfs een 8,5. “Het is niet mijn meest favoriete nummer van Toto, maar jullie hebben het wel weer strak gespeeld”, zei Spike. Angela Groothuizen voegde eraan toe: “Dit is een nummer met een enorme moeilijkheidsgraad. Ik vind jullie geweldig.”

Ziggo Dome
In The Tribute: Battle Of The Bands proberen de deelnemende tributebands zo dicht mogelijk bij het geluid van de originele artiesten te komen. Zij worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, zangeres Angela Groothuizen en DI-RECT-gitarist Spike. Gerard Ekdom presenteert het SBS-programma. De vier finalisten van het programma mogen optreden tijdens een groot concert in de Ziggo Dome in april.

Lees ook: Jury opnieuw lovend over Tribute To Toto: deels Deurnese band door naar vierde aflevering The Tribute op SBS6
Lees ook: Deurnenaren met Tribute To Toto opnieuw ronde verder in The Tribute op SBS6
Lees ook: Tribute To Toto als winnaar eerste aflevering door naar volgende ronde The Tribute op SBS6
Lees ook:
 Deurnenaren strijden om plek in Ziggo Dome in Battle Of The Bands op SBS6

Foto: Still The Tribute SBS6

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen