13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- St. JozefparochieBouwhekken Steenovenweg worden weggehaald na klachten over blokkering parkeerplaatsen

Bouwhekken Steenovenweg worden weggehaald na klachten over blokkering parkeerplaatsen

Na klachten van twee omwonenden over bouwhekken die parkeerplaatsen blokkeren aan de Steenovenweg in Deurne, heeft eigenaar Miba Bouwmanagement uit Asten laten weten dat de hekken eind deze week worden weggehaald.

Dat de bouwafzettingen de parkeerhavens al maanden bezethouden is niet in goede aarde gevallen bij omwonenden maar de aannemer geeft aan dat de gemeente een vergunning heeft afgegeven voor de plaatsing van de hekken tot aan de rand van het terrein dat bouwrijp gemaakt moest worden. Op de locatie worden komende tijd in totaal 52 koop- en huurwoningen gebouwd.

‘Allang verlopen’
“Die vergunning is volgens mij allang verlopen”, zegt één van de omwonenden. “Mij is duidelijk geworden dat bouwhekken hoogstens 6 weken op de huidige plekken mogen staan. Intussen staan ze er al 6 maanden”, aldus de buurtbewoner die de gemeente een open brief schreef over onder meer de bouwhekken. Miba geeft tegenover het ED aan dat de hekken er wat langer hebben gestaan omdat de werkzaamheden door slecht weer vertraging hadden opgelopen.

Parkeerprobleem
Parkeren is in de buurt al sinds 2019 een heet hangijzer. Toen kwam voor een aantal bewoners van de Steenovenweg ineens een einde aan de luxe van gratis parkeren voor de deur en waren de plekken omgetoverd tot ‘blauwe zone’. Vorig jaar zorgde de komst van een laadpaal voor verhitte discussies omdat dit zou betekenen dat er parkeerplaatsen voor moesten worden opgeofferd in een buurt waar de parkeerplekken toch al schaars zijn.

Lees ook:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen