11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneHelmonder (38) en Deurnenaar (43) aangehouden voor brandstichting sporthal De Kubus

Helmonder (38) en Deurnenaar (43) aangehouden voor brandstichting sporthal De Kubus

De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting bij sporthal De Kubus in Deurne op 13 augustus vorig jaar. Het gaat om een 38-jarige man uit Helmond en een 43-jarige man uit Deurne. De twee worden verhoord door de politie.

De recherche startte na de brandstichting een groot onderzoek en dat leidde donderdag tot de aanhouding van de twee mannen. Zij zitten nu vast op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting die plaatsvond vlak nadat bekend werd dat er in de sporthal tijdelijk asielzoekers zouden worden ondergebracht.

Explosie
De politie deelde eerder bewakingsbeelden waarop te zien is dat iemand bij de ingang van de sporthal iets uit een tas pakt waarna een explosie volgt en de verdachte brandend uit beeld verdwijnt. De beelden werden afgelopen maanden ook getoond in het regionale tv-programma Bureau Brabant en bij Opsporing Verzocht. Gelet op heftigheid van de explosie en de bijbehorende vuurbal gaf de politie eerder aan dat het aannemelijk is dat de verdachte gewond is geraakt of dat een deel van zijn beharing is verbrand.

Brandende vloeistof
Uit het politieonderzoek is ook gebleken dat twee voorbijgangers, een man en een vrouw, vorig jaar toevallig op de brand stuitten toen ze terugkwamen van een feestje. De man en de vrouw zagen vlammen bij de ingang van Spring Kinderopvang die werden veroorzaakt door een flesje met een brandende vloeistof dat bij de deur was geplaatst. De man van het stel schopte dit flesje aan de kant en daarmee werd voorkomen dat de vlammen konden overslaan op het pand.

Lees ook:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen