20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- HelenaveenVerbouwing de Stikker eindelijk van start; sportpark wordt nieuwe thuis voor Jeugdwerk...

Verbouwing de Stikker eindelijk van start; sportpark wordt nieuwe thuis voor Jeugdwerk Helenaveen

Al jaren zijn voetbalclub SV Helenaveen-Griendtsveen, Tennisclub Helenaveen en Jeugdwerk achter de schermen bezig met de voorbereidingen om hun nieuwe gezamenlijke thuis op sportpark de Stikker in Helenaveen te verbouwen. Sinds dit weekend is het eindelijk het zover en is de eerste schop de grond ingegaan zodat de aannemer kan beginnen met het grondwerk.

De verenigingen hebben lang op het moment moeten wachten. “We moesten vergunningen rondkrijgen en natuurlijk de financiële middelen te genereren om de Stikker te kunnen verbouwen”, geven de samenwerkende partijen aan.

Elkaar versterken
Met deze aanpassingen krijgt Jeugdwerk Helenaveen op het sportpark een volwaardig onderkomen en kunnen de verenigingen elkaar door de gezamenlijke locatie versterken. In januari tekenden de voorzitters en penningmeesters van Jeugdwerk en SV Helenaveen-Griendtsveen een huurovereenkomst voor het nieuwe onderkomen van Jeugdwerk.

Efficiënter
De organisatie was al langer op zoek naar een nieuwe accommodatie omdat het oude clubgebouw door achterstallig onderhoud niet meer voldeed. “De energiekosten van De Wiek zijn hoog en renovatie van het pand is echt nodig. Door samen te werken hebben we lagere kosten. Bovendien kunnen we vrijwilligers efficiënter inzetten”, zegt Josanne de Graaf van Jeugdwerk Helenaveen.

Elkaar ontmoeten
Naast aanpassingen aan het gebouw voor zowel Jeugdwerk als de voetbalclub, wordt ook geïnvesteerd in een herinrichting van de speelzone die centraal tussen de twee clubgebouwen ligt. De drie verenigingen geven aan nauw samen te werken om in Helenaveen niet alleen activiteiten te bieden voor leden maar ook aan andere doelgroepen waarbij beweging en elkaar ontmoeten het hoofddoel zijn.

Subsidie
In januari vorig jaar stelde het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne 100.400 euro beschikbaar voor de herhuisvesting van Jeugdwerk Helenaveen. Een werkgroep bestaande uit vrijwilligers van Jeugdwerk en SV Helenaveen-Griendtsveen en vrijwillig projectleider Ron van Wijk uit Helenaveen is achter de schermen maandenlang bezig geweest met de voorbereidingen van de verbouwing. Interne aanpassingen van het gebouw, het aanbouwen van opslagruimte voor Jeugdwerk en het vernieuwen van de speeltoestellen zijn de belangrijkste onderdelen hiervan.

Slimme combinatie
Jeugdwerk Helenaveen ging in het voorjaar van 2020 samen met de tennis- en voetbalverenigingen op zoek naar mogelijkheden om te verhuizen naar de nieuwe plek. Het sportpark bleek de meeste mogelijkheden te hebben, zegt wethouder Helm Verhees: “Deze slimme combinatie faciliteert een toekomstbestendige oplossing voor de huisvesting van het jeugdwerk in Helenaveen. En het biedt financiële voordelen voor zowel de gemeente als voor de deelnemende verenigingen.”

Lees ook:

Foto: Jeugdwerk Helenaveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen