7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneVerkoop woningen op plek voormalige fabriekspanden Nies van start

Verkoop woningen op plek voormalige fabriekspanden Nies van start

Het verkoopproces van de woningen op de plek van de voormalige fabriekspanden van Gebroeders Nies Vouwkartonnage in Deurne is van start gegaan. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu melden tijdens de pre-sale.

Er komen in totaal 52 woningen op de plek van de fabriekspanden van Nies. Het gaat om een combinatie van koop- en huuwoningen in de vorm van rijtjeswoningen, tweekappers en appartementen. De naam van het project is ook bekend: Spoorzone Veste.

Interactieve kaart
Mensen die interesse hebben in één van de energiezuinige en gasloze nieuwbouwwoningen kunnen op een interactieve kaart informatie per woning bekijken, zoals specificaties, plattegronden en prijsindicaties. Ook kunnen zij aangeven naar welk kavel hun voorkeur uitgaat. De prijzen variëren van minimaal 298.000 euro voor een appartement tot meer dan 500.000 euro voor een tweekapper.

Over ongeveer twee weken start de definitieve verkoop van de woningen en horen mensen die zich hebben ingeschreven of zij een woning krijg toegewezen. De aannemer maakt op een later moment meer bekend over de mogelijke verhuur van woningen in het project.

Sleutels uitgereikt in zomer 2024
Vorige maand maakte de aannemer bekend dat het nog tot de zomer van 2024 zal duren voordat de eerste bewoners de sleutels krijgen van hun nieuwe woning. Dat is ruim een jaar later dan gepland. Oorspronkelijk was de planning dat de woningen begin 2023 klaar zouden zijn.

Sloop stilgelegd
Het project kampt met flinke vertragingen. In september 2021 werd de sloop stilgelegd, omdat er mogelijk vleermuizen in het pand zaten. Uit nader onderzoek kwam niet naar voren dat er zich een vleermuissoort had gehuisvest maar toch werden er in de omgeving wel vleermuiskasten geplaatst, waar de dieren eventueel terecht konden. Dit voorjaar werd de sloop na een halfjaar weer hervat.

Bouw
Oorspronkelijk zou de bouw eind 2021 van start gaan, maar de hele planning heeft door het stilleggen van de sloop behoorlijk vertraging opgelopen. Het is nu de bedoeling dat de bouwvergunning en het gewijzigde bestemmingsplan in maart 2023 akkoord zijn. Dan kan er gestart worden met de bouw.

Foto: impressie Peelstaete Vastgoed & Ontwikkeling

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen