9.4 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneBasisschool de Driehoek in Griendtsveen heeft onderwijsteam bijna compleet

Basisschool de Driehoek in Griendtsveen heeft onderwijsteam bijna compleet

Na de zomervakantie is het onderwijs op de basisschool De Driehoek voortaan in handen van SPO Griendtsveen. De organisatie is al druk bezig met de voorbereidingen om in augustus aan de slag te gaan met het nieuwe schooljaar. Daarbij is het kersverse schoolbestuur nog op zoek naar één extra leerkracht om hun team compleet te maken.

“We zijn blij om te kunnen delen dat we vorige week twee kundige en enthousiaste leerkrachten hebben kunnen toevoegen aan het team van de Driehoek voor schooljaar 2023-2024”, meldt SPO. De stichting werd opgericht door de ouders van de leerlingen van de school om deze over te nemen van Dynamiek Scholengroep, die van mening was dat sluiting onafwendbaar zou zijn vanwege het leerlingenaantal van de basisschool.

Laatste aanvulling
Met het schoolgebouw en de kinderen gingen ook enkele leerkrachten over naar het nieuwe bestuur en zijn er vorige week twee leraren bij gekomen. Voor de laatste aanvulling en versterking van het team voor De Driehoek is SPO op zoek naar een onderwijsassistent/leerkrachtondersteuner, die vanaf 28 augustus beschikbaar is en openstaat voor een opleiding tot leerkrachtondersteuner.

De ideale kandidaat heeft volgens het nieuwe schoolbestuur eventueel ook interesse om ‘boven-groepse-taken’ te doen, zoals ondersteunen in de schooladministratie. De nieuwe toevoeging aan het team kan volgens SPO Griendtsveen rekenen op ouders en dorpsbewoners, die samen met het bestuur, de leerkrachten en de leerlingen de schouders eronder willen zetten.

Heft in eigen handen
Begin vorig jaar kondigde het overkoepelend bestuur van Dynamiek nog aan dat sluiting van de basisschool in Griendtsveen onontkoombaar leek, maar dat er nog een onderzoek zou worden gedaan naar mogelijke overnamekandidaten voor De Driehoek. Toen die één voor één afvielen, namen de ouders van de leerlingen van de Griendtsveense school het heft in eigen handen en richtten dit jaar SPO Griendtsveen op om daarmee de school zelf over te nemen.

Met het tekenen van de intentieverklaring tussen de stichting van de ouders en Dynamiek, kwam er in maart van dit jaar een einde aan een onzekere en onduidelijke periode voor de kinderen en hun ouders, maar ook voor de teamleden van de school en stichting Dynamiek. In april werd die verklaring omgezet naar een bestuursovereenkomst, die gezamenlijk en in goed overleg per 1 augustus van dit jaar wordt geformaliseerd.

Geïnteresseerden in de functie onderwijsassistent/leerkrachtondersteuner bij de Driehoek kunnen een sollicitatie met cv sturen naar info@spogriendtsveen.nl.

Lees ook:

Foto: SPO Griendtsveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen