28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneStap dichterbij voor ouders die basisschool De Driehoek in Griendtsveen willen overnemen

Stap dichterbij voor ouders die basisschool De Driehoek in Griendtsveen willen overnemen

De ouders van de kinderen die naar De Driehoek in Griendtsveen gaan, zijn weer een stap dichterbij hun streven om de school zelf over te nemen. Vorige week heeft hun Stichting Primair Onderwijs Griendtsveen (SPO Griendtsveen) een intentieverklaring met de Dynamiek Scholengroep ondertekend. Hierin hebben de twee partijen hun voornemen vastgelegd om gezamenlijk en in goed overleg de bestuursoverdracht per 1 augustus 2023 te formaliseren.

Het afgelopen jaar was er veel onduidelijkheid over de toekomst van De Driehoek in Griendtsveen. “We zijn erg opgelucht en blij dat we deze concrete stappen voor behoud van de school kunnen zetten”, zegt bestuurder Renée Savelkoul van SPO Griendtsveen.

Sluiting
Het leerlingenaantal van de basisschool staat al geruime tijd onder druk. Daarom kondigde het overkoepelend bestuur van Dynamiek in februari van vorig jaar aan dat sluiting van de basisschool in Griendtsveen onafwendbaar leek maar dat er nog een onderzoek zou worden gedaan naar mogelijke overnamekandidaten voor De Driehoek.

Onzekere periode
Toen die één voor één afvielen, namen de ouders van de leerlingen van de Griendtsveense school het heft in eigen handen en richtten in februari van dit jaar SPO Griendtsveen op om daarmee de school zelf over te nemen. Met het tekenen van de intentieverklaring tussen de stichting van de ouders en de Dynamiek lijkt een einde te komen aan een onzekere en onduidelijke periode voor de kinderen en hun ouders, maar ook voor de teamleden van de school en stichting Dynamiek.

In april vindt er nog een inhoudelijk overleg plaats tussen de twee partijen. Als dit proces naar goed behoren verloopt, wordt de intentieverklaring op 14 april een bindende overeenkomst.

Lees ook:

Foto: Basisschool De Driehoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen