23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- WalsbergFeestnummers Job en Cas uit Walsberg doen mee aan Talent in de...

Feestnummers Job en Cas uit Walsberg doen mee aan Talent in de Tent; ‘Moeten het hebben van show eromheen’

Als je aan een zangwedstrijd meedoet zoals Job Berkers en Cas van Hoof uit de Walsberg, zou je verwachten dat ze wel een beetje kunnen zingen. Volgens de twee deelnemers is dat juist misschien wel hun zwakste punt. Toch staan ze eind november samen met deelnemers uit zes andere dorpen en wijken op het podium tijdens het jubileumweekend van ZSV bij Talent in de Tent.

“Wat betreft onze zangkwaliteiten komt het helemaal op onze coach Marieke van der Kamp aan en ook die heeft er een hard hoofd in”, vertellen Job en Cas lachend. Ze hebben nog niet eens een lied gekozen voor tijdens de finale: “Wij achten de kans dat we die behalen vrij klein of het moet zijn dat we zoveel goed maken wat betreft onze performance buiten het zingen.”

Groep 3
De twee kennen elkaar al een hele tijd en dat ziet het duo als een mogelijk voordeel op de andere deelnemers. “Wij gaan echt ‘way back’ en kennen elkaar al vanaf groep 3”, zegt Job Berkers. “We zijn dus ondanks onze misschien wat mindere zangkwaliteiten wel heel goed op elkaar ingespeeld. We lijken ook heel veel op elkaar. Allebei 28 jaar, vriendin en samenwonend.” Wat betreft hun werk verschillen de twee wel behoorlijk; Van Hoof is werkzaam als engineer in de machinebouw en Berkers staat voor de klas bij een basisschool in Beek en Donk.

Podiumvrees heeft het duo uit de Walsberg niet. “Hoe meer man, hoe meer schik”, zegt Cas resoluut. Job voegt toe: “Het is ook niet de eerste keer dat we op het podium staan. Ik denk dat er aardig wat mensen in Deurne zijn die ons al kennen van onze optredens tijdens de carnaval bij Walsbergs Bont.”

Heel professioneel
Toch merken Berkers en Van Hoof dat het meedoen aan Talent in de Tent wel wat meer vraagt van hen als artiesten: “Het is echt heel professioneel opgezet met voor alle deelnemers een eigen zangcoach en workshops, maar de grote vraag is of we nog te redden zijn. Het duurt nog een paar maandjes voor het zover is, dus we hebben nog wat tijd om te oefenen.”

Job en Cas zijn niet alleen onder de indruk van de manier hoe ze begeleid worden bij het gebruik van hun stembanden, maar ook van hoe de rest van het evenement wordt aangepakt. “De hele publiciteit, zoals de media-aandacht en ook bijvoorbeeld de banners die in elk dorp of elke wijk worden geplaatst, dat zit gewoon allemaal heel goed in elkaar”, zeggen de twee Walsbergers.

Die posters met hun afbeeldingen erop hebben al flink wat reacties opgeleverd. “Mensen zien natuurlijk onze koppen op de banners en laten dan weten dat ze die hebben gezien. Een kennis van ons heeft zelfs een spelletje bedacht dat hij met zijn kinderen speelt in de auto. Ze moeten dan tijdens de rit tellen hoe vaak ze ons hebben gezien”, vertellen Job en Cas.

Franse chanson
Bij de vraag welke nummers het duo gaat zingen, valt het even stil. “Als we daar nu zo over nadenken, hebben we dat ook niet al te slim aangepakt”, lachen de twee. “Voor het nummer dat uit de jaren 70 moet komen, hebben we namelijk een Franse chanson gekozen en we spreken eigenlijk allebei geen woord Frans. Gelukkig hebben we voor het verplichte Nederlandse nummer een Volendamse meezinger geselecteerd, dus dat moet nog wel lukken”, zeggen Berkers en Van Hoof.

Vrijdagavond 22 november staan de twee uit de Walsberg op het podium bij de zangwedstrijd en zal blijken of Job en Cas hun zangkwaliteiten hebben weten te verbeteren. “We moeten van heel ver komen, maar maken dan wel de grootste groei; zo kun je het ook bekijken”, zegt Berkers. “Ik denk dat we misschien toch maar eens een nummer voor de finale moeten kiezen en gaan instuderen”, besluit Van Hoof.

Meer informatie en tickets voor Talent in de Tent vind je op wakanutgeve.nl/tickets.

Lees ook:

Vlierdense Rudi doet mee aan Talent in de Tent; ‘Zaal meekrijgen geen probleem, maar zingen misschien wel’

Robert Kivits strijdt voor St. Jozefparochie mee met Talent in de Tent: ‘Ik word al herkend op straat’

Tom en Jolanda uit Milheeze gaan strijd aan bij Talent in de Tent: ‘Wij gaan swingen’

Deelnemers Talent in de Tent presenteren zich; ‘Had een potje bier op en dan zeg je: ja’

Hobby-zangers uit de regio laten zich horen bij Talent in de Tent

Foto’s: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen